Δρ Βαιος Αγγελοπουλος χειρουργός μαστού - Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος, Γενικός Χειρουργος, Χειρουργος Μαστου-Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος Γενικός Χειρουργος,
Μαστολόγος -Χειρουργος Μαστου
Aσκω την ιατρική στην Θεσσαλονίκη στην ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ και στο Τμήμα Μαστου ΓΕΝΕΣΙΣ-EUROMEDICA Θεσσαλονίκης . Ειμαι Διδάκτωρ Ιατρικής Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης στον τομέα της χειρουργικής Ογκολογιας με την έρευνα μου για το μελανωμα του δέρματος. Παρακολουθω και εφαρμοζω τις νεοτερες εξελιξεις στην ογκολογικη και αισθητικη χειρουργικη του μαστού παντα με σεβασμο στις οδηγιες των διεθνων ιατρικων οργανισμων. Αντικείμενα της ειδικότητας μου που παραλληλα υπηρετώ: *Αντιμετώπιση καλοηθων παθήσεων του μαστου. *Ογκολογικη και επανορθωτικη χειρουργική του μαστου *Αυξητική στηθους, *Λαπαροσκοπικη χειρουργική, *Θεραπεία αιμορροιδων με την τεχνική Longo, *Ογκολογικη χειρουργική, αντιμετώπιση του μελανωματος και άλλων καρκίνων του δέρματος, *Βιοψια του φρουρού λεμφαδενα, *Χειρουργική του Θυρεοειδους.
Επικοινωνία
Ιατρειο Μαστου ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ τηλ 2310372600
Τηλ αμεσης επικοινωνιας 2310261200, 6944557170
E-mail: drakisangel@gmail.com
facebook profile: Δρ Βαιος Αγγελοπουλος

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΑΣΒΕΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Οι επασβεστώσεις στη μαστογραφία συνήθως είναι καλοήθους αιτιολογίας, ενώ λιγότερο συχνά υποδηλώνουν κακοήθεια και απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση Οι επασβεστώσεις διαχωρίζονται σε καλοήθεις, ενδιάμεσης κακοήθειας και κακοήθεις ανάλογα με το σχήμα, το μέγεθος και την κατανομή τους στο μαζικό αδένα σύμφωνα με την ταξινόμηση BI-RADS(Breast Imaging Reporting Data System). Οι καλοήθεις επασβεστώσεις έχουν μορφή κέλυφος αυγού,popcorn, αγγειακές, στικτές ή λιπώδους νέκρωσης. Ως ενδιάμεσης κακοήθειας χαρακτηρίστηκαν οι άμορφες επασβεστώσεις ενώ χαρακτήρες κακοήθειας έχουν οι πλειόμορφες, λεπτές γραμμοειδείς μικροεπασβεστώσεις ). Σύμφωνα με την κατανομή τους στον αδενικό ιστό ύποπτες για κακοήθεια θεωρούνται οι συρρέουσες σε μικρό όγκο αδενικού ιστού(>20/cm2) και εκείνες με γραμμοειδή και τμηματική διάταξη, ενώ καλοήθεις είναι αυτές με διάχυτη κατανομή. Οι μικροεπασβεστώσεις στη μαστογραφία θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή μιας και πολύ συχνά (10-20%) υποκρύπτουν καρκίνο. Γι’ αυτό κρίνεται αναγκαία η τακτική παρακολούθηση των ασθενών με ψηλάφηση και μαστογραφικό έλεγχο.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Πότε πρέπει να γίνεται η μαγνητική μαστογραφία

Η αξία της μαγνητικής μαστογραφίας (MRI)στην προέγχειρητικη διαγνωση δεν εχει αποδειχθεί λόγω ανακριβών αποτελεσματων Διεθνώς αναγνωρισμένες ενδείξεις για διενέργεια MRΙ 1. Ερωτηματικά για πιθανή ρήξη του ενθεματος σιλικονης 2. Διευκρίνηση διαφορικής διάγνωσης ή επανεμφάνιση ουλής σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές μετά από συντηρητική χειρουργική επέμβαση του μαστού (BCT: Breast Conserving Treatment), ή πολλαπλές βιοψίες. 3. Μεταστατικοί μασχαλιαίοι λεμφαδένες άγνωστης πρωτοπαθούς εστίας με αρνητικά ευρήματα από τη μαστογραφία και το υπερηχογράφημα μαστού. 4. Ερωτηματικά που σχετίζονται με την πολυεστιακότητα, την πολυκεντρικότητα ή την ετερόπλευρη εντόπιση καρκινικών εστιών πριν από επέμβαση BCT, ιδιαίτερα σε περίπτωση λοβιδιακού καρκινώματος 5. Ερωτηματικά σε περιπτώσεις γυναικών με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού 6. Παρακολούθηση της ασθενούς ύστερα από προεγχειρητική χημειοθεραπείας 7. Προσδιορισμός της έκτασης και μεγέθους του όγκου καθώς και της απόστασης του απο την θηλή σε περίπτωση μαστοσυντηρητικης εγχείρησης με διατήρηση της θηλης