Δρ Βαιος Αγγελοπουλος χειρουργός μαστού - Μαστολόγος
Δρ Βαιος Αγγελοπουλος, Γενικός Χειρουργος, Χειρουργος Μαστου-Μαστολόγος
Δρ Βαιος Αγγελοπουλος Γενικός Χειρουργος,
Μαστολόγος -Χειρουργος Μαστου
Aσκω την ιατρική στην Θεσσαλονίκη στην ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ και στο Τμήμα Μαστου ΓΕΝΕΣΙΣ-EUROMEDICA Θεσσαλονίκης . Ειμαι Διδάκτωρ Ιατρικής Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης στον τομέα της χειρουργικής Ογκολογιας με την έρευνα μου για το μελανωμα του δέρματος. Παρακολουθω και εφαρμοζω τις νεοτερες εξελιξεις στην ογκολογικη και αισθητικη χειρουργικη του μαστού παντα με σεβασμο στις οδηγιες των διεθνων ιατρικων οργανισμων. Αντικείμενα της ειδικότητας μου που παραλληλα υπηρετώ: *Αντιμετώπιση καλοηθων παθήσεων του μαστου. *Ογκολογικη και επανορθωτικη χειρουργική του μαστου *Αυξητική στηθους, *Λαπαροσκοπικη χειρουργική, *Θεραπεία αιμορροιδων με την τεχνική Longo, *Ογκολογικη χειρουργική, αντιμετώπιση του μελανωματος και άλλων καρκίνων του δέρματος, *Βιοψια του φρουρού λεμφαδενα, *Χειρουργική του Θυρεοειδους.
Επικοινωνία
Ιατρειο Μαστου ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ τηλ 2310372600
Τηλ αμεσης επικοινωνιας 2310261200, 6944557170
E-mail: drakisangel@gmail.com
facebook profile: Δρ Βαιος Αγγελοπουλος
Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014
Οι πρώτες διαγνωστικές μικρο-παρεμβάσεις για την διερεύνηση του μαστού
Η βιοψία με βελόνα (core biopsy ή trucut biopsy)Με μια βελόνα λαμβάνουμε ένα μικρό κομμάτι από τη μάζα που θέλουμε να εξετάσουμε ή από μια περιοχή που μοιάζει μη φυσιολογική, αφού έχει προηγηθεί τοπική αναισθησία. Το τμήμα της μάζας αποστέλλεται στο παθολογοανατομικό εργαστήριο και ο ειδικός παθολογοανατόμος πραγματοποιεί κανονική ιστολογική εξέταση. Η εξέταση είναι σχεδόν ανώδυνη και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά της άμεσα. Κάποιες φορές μπορεί να εμφανιστεί ένα μικρό αιμάτωμα (μελανιά) στο σημείο της παρακέντησης, το οποίο υποχωρεί σε μερικές μέρες.
Η βιοψία με λεπτή βελόνα (fine needle aspiration – FNA) είναι μια γρήγορη εξέταση δειγματοληψίας χωρίς αναισθησία. Με μια λεπτή βελόνα αναρροφούμε κύτταρα από τη μάζα του μαστού το οποία εξετάζονται από τον κυτταρολόγο στο ειδικό εργαστήριο. Ο τύπος αυτός βιοψίας , είναι επώδυνος όσο μια ένεση και μπορεί κατόπιν να εμφανισθεί ένα μικρό αιμάτωμα (μελανία), το οποία υποχωρεί σε μερικές ημέρες.
Κάποιες φορές, όταν η μάζα ή η περιοχή που θέλουμε να εξετάσουμε δεν ψηλαφώνται, η βιοψία πρέπει να γίνει με την καθοδήγηση του υπερηχογραφήματος ή στερεοτακτικά.
Η βιοψία εκτομής είναι η πλέον επεμβατική μέθοδος με την οποία τίθεται η διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Ουσιαστικά είναι μια «μικρή επέμβαση» υπό γενική αναισθησία, κατά την οποία αφαιρούμε ολόκληρο τον όγκο. Ο τύπος αυτός χρησιμοποιείται πλέον μόνο εφόσον οι προηγούμενες διαγνωστικές διαδικασίες δεν έχουν οριστικοποιήσει τη διάγνωση. Στις περιπτώσεις που ο καρκίνος του μαστού είναι τόσο μικρός που δεν ψηλαφάται από τον χειρουργό, αλλά φαίνεται μόνο στο υπερηχογράφημα και στη μαστογραφία, τότε πρέπει να γίνεται σήμανση από τον ακτινολόγο με ειδικές μεθόδους, ώστε ο χειρουργός να μπορεί στο χειρουργείο να τον εντοπίσει και να εξαιρέσει μόνο την επιθυμητή περιοχή, χωρίς να θυσιάσει υγιές παρέγχυμα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου