Δρ Βαιος Αγγελοπουλος χειρουργός μαστού - Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος, Γενικός Χειρουργος, Χειρουργος Μαστου-Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος Γενικός Χειρουργος,
Μαστολόγος -Χειρουργος Μαστου
Aσκω την ιατρική στην Θεσσαλονίκη στην ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ και στο Τμήμα Μαστου ΓΕΝΕΣΙΣ-EUROMEDICA Θεσσαλονίκης . Ειμαι Διδάκτωρ Ιατρικής Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης στον τομέα της χειρουργικής Ογκολογιας με την έρευνα μου για το μελανωμα του δέρματος. Παρακολουθω και εφαρμοζω τις νεοτερες εξελιξεις στην ογκολογικη και αισθητικη χειρουργικη του μαστού παντα με σεβασμο στις οδηγιες των διεθνων ιατρικων οργανισμων. Αντικείμενα της ειδικότητας μου που παραλληλα υπηρετώ: *Αντιμετώπιση καλοηθων παθήσεων του μαστου. *Ογκολογικη και επανορθωτικη χειρουργική του μαστου *Αυξητική στηθους, *Λαπαροσκοπικη χειρουργική, *Θεραπεία αιμορροιδων με την τεχνική Longo, *Ογκολογικη χειρουργική, αντιμετώπιση του μελανωματος και άλλων καρκίνων του δέρματος, *Βιοψια του φρουρού λεμφαδενα, *Χειρουργική του Θυρεοειδους.
Επικοινωνία
Ιατρειο Μαστου ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ τηλ 2310372600
Τηλ αμεσης επικοινωνιας 2310261200, 6944557170
E-mail: drakisangel@gmail.com
facebook profile: Δρ Βαιος Αγγελοπουλος

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Ογκοπλαστικη χειρουργικη του μαστου

Είναι οι τεχνικές ταυτόχρονης ανάπλασης μετά την ογκεκτομή (lumpectomy) ή την επέμβαση διατήρησης του μαστού, αντί μαστεκτομή;
Εάν ο χειρούργος προτείνει επέμβαση διατήρησης του μαστού και όχι μαστεκτομή, υπάρχουν επανορθωτικές επιλογές για τη βελτίωση της αισθητικού αποτελέσματος. Χειρουργική επέμβαση διατήρησης του μαστού συνήθως περιλαμβάνει την αφαίρεση τμήματος του μαστού όπου ο καρκίνος βρίσκεται, ακολουθούμενη από ακτινοθεραπεία. Η αφαίρεση των ιστών του μαστού μπορεί να αφήνει συχνά μια εσοχή ή παραμόρφωση στο στήθος. Η διαταραχή του σχήματος και μεγέθους του μαστού είναι εμφανής συνήθως μετά την ολοκλήρωση της ακτινοβολίας.
Για να αποφευχθεί αυτό, ο χειρουργός μπορεί να είναι σε θέση να αναδιατάξει το παρέγχυμα του μαστού κατά την στιγμή της ογκεκτομής. Αυτό μπορεί να σας αφήσει με έναν μικρότερο του μαστό ή με περαιτέρω ουλές. Οι διαδικασίες αυτές αναφέρονται ως ογκοπλαστική «oncoplastic» χειρουργική επέμβαση και είναι συνδυασμός τεχνικών της μειωτικης μαστοπλαστικης της ανορθωσης θηλιά και της μετάθεσης γειτονικών ιστών στην περιοχή του ελειμματος. Αν αυτό δεν αποτελεί επιλογή κατά το χρόνο της χειρουργικής επέμβασης του καρκίνου σας, η αποκατάσταση περιλαμβάνει σε απώτερο χρόνο την μεταφορά κρημνού πλατέως ραχιαίου, ή καλύτερα  μεταφορά διτιτραίνων κρημνού των θωρακοραχιαίων αγγείων (διατηρείται ακέραιος ο πλατύς ραχιαίος με συνέπεια μηδαμινή νοσηρότητα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου