Δρ Βαιος Αγγελοπουλος χειρουργός μαστού - Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος, Γενικός Χειρουργος, Χειρουργος Μαστου-Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος Γενικός Χειρουργος,
Μαστολόγος -Χειρουργος Μαστου
Aσκω την ιατρική στην Θεσσαλονίκη στην ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ και στο Τμήμα Μαστου ΓΕΝΕΣΙΣ-EUROMEDICA Θεσσαλονίκης . Ειμαι Διδάκτωρ Ιατρικής Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης στον τομέα της χειρουργικής Ογκολογιας με την έρευνα μου για το μελανωμα του δέρματος. Παρακολουθω και εφαρμοζω τις νεοτερες εξελιξεις στην ογκολογικη και αισθητικη χειρουργικη του μαστού παντα με σεβασμο στις οδηγιες των διεθνων ιατρικων οργανισμων. Αντικείμενα της ειδικότητας μου που παραλληλα υπηρετώ: *Αντιμετώπιση καλοηθων παθήσεων του μαστου. *Ογκολογικη και επανορθωτικη χειρουργική του μαστου *Αυξητική στηθους, *Λαπαροσκοπικη χειρουργική, *Θεραπεία αιμορροιδων με την τεχνική Longo, *Ογκολογικη χειρουργική, αντιμετώπιση του μελανωματος και άλλων καρκίνων του δέρματος, *Βιοψια του φρουρού λεμφαδενα, *Χειρουργική του Θυρεοειδους.
Επικοινωνία
Ιατρειο Μαστου ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ τηλ 2310372600
Τηλ αμεσης επικοινωνιας 2310261200, 6944557170
E-mail: drakisangel@gmail.com
facebook profile: Δρ Βαιος Αγγελοπουλος

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΟΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Ετσι αναφερόμαστε στον ταυτόχρονο συνδυασμό της ογκολογικής χειρουργικής με την πλαστική χειρουργική του μαστού. Αποτελεί την ιδανική χειρουργική τεχνική για ασθενείς που υποβάλλονται σε ευρεία τοπική εκτομή ή τεταρτεκτομή για καρκίνο του μαστού. Αποσκοπεί στην πλήρη και άμεση αποκατάσταση του μαστού μετά από την τοπική εκτομή του όγκου, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.
Η τεχνικές της ογκοπλαστικής χειρουργικής διαιρούνται σε δύο κατηγορίες:
Κατηγορία Ι: περιλαμβάνει την ευρεία αφαίρεση του όγκου και στη συνέχεια την κινητοποίηση του μαζικού αδένα και του συμπλέγματος θηλής/θηλαίας άλου χωρίς να αφαιρείται δέρμα.
Κατηγορία ΙΙ: εκτεταμένη αφαίρεση του μαζικού αδένα (σε περιπτώσεις μεγάλου όγκου) και πλήρη ανάπλαση του μαστού.  Η ογκοπλαστική χειρουργική προσφέρει τη δυνατότητα διατήρησης του μαστού εκεί όπου η απλή χειρουργική εκτομή θα προκαλούσε βαριά δυσμορφία και μη αποδεκτό αισθητικό αποτέλεσμα. Απώτερος στόχος της ογκοπλαστικής είναι η δυνατότητα μεγάλων τοπικών εκτομών στο μαστό με καλά αισθητικά αποτελέσματα. Η τεχνική αυτή συνδυάζει με αρμονία την ογκολογική χειρουργική με την πλαστική χειρουργική ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ασθενή με ΚM
Ενδείξεις:Διηθητικός ή μη διηθητικός καρκίνος του μαστού του οποίου η ευρεία εκτομή σε υγιή όρια θα προκαλούσε αισθητική παραμόρφωση.
Αντενδείξεις:Μεγάλο μέγεθος όγκου που απαιτεί μαστεκτομή.
Πολυεστιακή εντόπιση νόσου.
Αδυναμία λήψης μετεγχειρητικής ακτινοβολίας.
Επιπλοκές:Αιμάτωμα
Όρομα (Seroma)
Διαπύηση τραύματος – απόστημα
Ισχαιμία δέρματος – θηλής/θηλαίας άλου
Πλεονεκτήματα Μεθόδου:
Η αποκατάσταση γίνεται άμεσα.
Η αποκατάσταση γίνεται πριν την συμπληρωματική ακτινοβολία και έτσι αποφεύγονται πιθανές επιπλοκές επούλωσης του χειρουργικού τραύματος.
Μπορεί να συνδυαστεί με ταυτόχρονη ανόρθωση (ή/και μείωση) στο ετερόπλευρο στήθος.

2 σχόλια:

  1. Θέλω να κάνω χειρουργική επέμβαση του μαστού μείωση. Τουρκία mezdeği dr ali, αλλά δεν ξέρω περίπου.
    Meme estetiği

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. you could send me an email asking your questions
      do u live in turkey":;;;;
      happy to be in touch with you

      Διαγραφή