Δρ Βαιος Αγγελοπουλος χειρουργός μαστού - Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος, Γενικός Χειρουργος, Χειρουργος Μαστου-Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος Γενικός Χειρουργος,
Μαστολόγος -Χειρουργος Μαστου
Aσκω την ιατρική στην Θεσσαλονίκη στην ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ και στο Τμήμα Μαστου ΓΕΝΕΣΙΣ-EUROMEDICA Θεσσαλονίκης . Ειμαι Διδάκτωρ Ιατρικής Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης στον τομέα της χειρουργικής Ογκολογιας με την έρευνα μου για το μελανωμα του δέρματος. Παρακολουθω και εφαρμοζω τις νεοτερες εξελιξεις στην ογκολογικη και αισθητικη χειρουργικη του μαστού παντα με σεβασμο στις οδηγιες των διεθνων ιατρικων οργανισμων. Αντικείμενα της ειδικότητας μου που παραλληλα υπηρετώ: *Αντιμετώπιση καλοηθων παθήσεων του μαστου. *Ογκολογικη και επανορθωτικη χειρουργική του μαστου *Αυξητική στηθους, *Λαπαροσκοπικη χειρουργική, *Θεραπεία αιμορροιδων με την τεχνική Longo, *Ογκολογικη χειρουργική, αντιμετώπιση του μελανωματος και άλλων καρκίνων του δέρματος, *Βιοψια του φρουρού λεμφαδενα, *Χειρουργική του Θυρεοειδους.
Επικοινωνία
Ιατρειο Μαστου ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ τηλ 2310372600
Τηλ αμεσης επικοινωνιας 2310261200, 6944557170
E-mail: drakisangel@gmail.com
facebook profile: Δρ Βαιος Αγγελοπουλος

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Περί μαστογραφιας

Μαστογραφία είναι η διαδικασία οπου χρησιμοποιούνται ακτίνες Χ για να απεικονίσει το ανθρώπινο στήθος και χρησιμοποιείται ως διαγνωστικό και ένα εργαλείο ελέγχου. Ο στόχος της μαστογραφίας είναι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, συνήθως μέσω της ανίχνευσης των χαρακτηριστικών μαζών και / ή μικροαποτιτανώσεις. Η μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού. Σε πολλές χώρες μαστογραφία ρουτίνας των μεγαλύτερων σε ηλικία γυναικών ενθαρρύνεται ως μέθοδος ανίχνευσης για τη εγκαιρη διάγνωση. Η αμερικανική Υπηρεσία Πρόληψης συνέστησε τις γυναίκες να αρχίζουν τηνΜαστογραφία είναι η διαδικασία που χρησιμοποιούν ακτίνες Χ για να απεικονίσει το ανθρώπινο στήθος και χρησιμοποιείται ως διαγνωστικό και ένα εργαλείο ελέγχου. Ο στόχος της μαστογραφίας είναι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, συνήθως μέσω της ανίχνευσης των χαρακτηριστικών μαζών και / ή μικροαποτιτανώσεις. Η μαστογραφία είναι πιστεύεται ότι μειώνουν τη θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού. Σε πολλές χώρες μαστογραφία ρουτίνας των μεγαλύτερων σε ηλικία γυναικών ενθαρρύνεται ως μέθοδος ανίχνευσης για τη διάγνωση νωρίς μαστού cancer.The αμερικανική Υπηρεσία Πρόληψης Task Force συνέστησε ότι οι γυναίκες αρχίζουν με μαστογραφία στην ηλικία των 50, αντί των 40. Αυτή η μετατόπιση στις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης προκάλεσε άμεση αρνητική αντίδραση από πολλες ιατρικές και γυναικείες οργανώσεις. Παρ 'όλα αυτά, η USPSTF συνιστά ακόμα μαστογραφία διαλογής, με ή χωρίς κλινική εξέταση του μαστού, κάθε 2 χρόνια για τις γυναίκες ηλικίας 50 έως 74.
Αυτή τη στιγμή, η μαστογραφία μαζί με την κλινική εξέταση του μαστού είναι οι μεθοδεσ επιλογής για τον έλεγχο και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Υπέρηχοι, ductography, μαστογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (ΡΕΜ), και η μαγνητική τομογραφία είναι προσθήκες στη μαστογραφία. Ο υπέρηχος χρησιμοποιείται συνήθως για την περαιτέρω αξιολόγηση των μαζών που βρέθηκαν στη μαστογραφία ή αν μια ψηλαφητή μάζα δεν απεικονίζεται σε μαστογραφία. Ductograms (κιαγραφιση των γαλακτοφορων πορων) εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε ορισμένα ιδρύματα για την αξιολόγηση των αιματηρών εκροή των θηλών, όταν η μαστογραφία είναι μη διαγνωστική. Η Μαγνητική τομογραφία μπορεί να είναι χρήσιμη για την περαιτέρω αξιολόγηση των αμφιβόλων ευρήματων.Επίσης και για τον έλεγχο πριν από τη χειρουργική επέμβαση σε ασθενείς με γνωστό καρκίνο του μαστού για την ανίχνευση τυχόν πρόσθετων βλάβών που μπορεί να αλλάξουν την χειρουργική προσέγγιση.
Η Αυτοεξέταση του μαστού (ΣΕΒ) συχνα προβαλλεται ως μέσο για την εύρεση του καρκίνου σε πιο ιάσιμο στάδιο, ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι είναι αναποτελεσματική, και δεν συνιστάται ως εξέταση ρουτίνας από τις υγειονομικές αρχές στον γενικό πληθυσμο
Μαστογραφία έχει ένα ψευδώς αρνητικό ποσοστό τουλάχιστον 10 τοις εκατό. Αυτό οφείλεται εν μέρει σε πυκνο μαστικο αδενα και στο γεγονός ότι η εμφάνιση του καρκίνου σε μαστογραφίες έχει μια μεγάλη επικάλυψη-παρόμοια εικόνα με την εμφάνιση του φυσιολογικου ιστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου