Δρ Βαιος Αγγελοπουλος χειρουργός μαστού - Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος, Γενικός Χειρουργος, Χειρουργος Μαστου-Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος Γενικός Χειρουργος,
Μαστολόγος -Χειρουργος Μαστου
Aσκω την ιατρική στην Θεσσαλονίκη στην ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ και στο Τμήμα Μαστου ΓΕΝΕΣΙΣ-EUROMEDICA Θεσσαλονίκης . Ειμαι Διδάκτωρ Ιατρικής Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης στον τομέα της χειρουργικής Ογκολογιας με την έρευνα μου για το μελανωμα του δέρματος. Παρακολουθω και εφαρμοζω τις νεοτερες εξελιξεις στην ογκολογικη και αισθητικη χειρουργικη του μαστού παντα με σεβασμο στις οδηγιες των διεθνων ιατρικων οργανισμων. Αντικείμενα της ειδικότητας μου που παραλληλα υπηρετώ: *Αντιμετώπιση καλοηθων παθήσεων του μαστου. *Ογκολογικη και επανορθωτικη χειρουργική του μαστου *Αυξητική στηθους, *Λαπαροσκοπικη χειρουργική, *Θεραπεία αιμορροιδων με την τεχνική Longo, *Ογκολογικη χειρουργική, αντιμετώπιση του μελανωματος και άλλων καρκίνων του δέρματος, *Βιοψια του φρουρού λεμφαδενα, *Χειρουργική του Θυρεοειδους.
Επικοινωνία
Ιατρειο Μαστου ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ τηλ 2310372600
Τηλ αμεσης επικοινωνιας 2310261200, 6944557170
E-mail: drakisangel@gmail.com
facebook profile: Δρ Βαιος Αγγελοπουλος

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ

Διαστάσεις επιδημίας τείνει να λάβει ο καρκίνος του πνεύμονα σε όλο τον κόσμο, με πλέον συχνά θύματά του τους καπνιστές. Περισσότεροι από 1 εκατ άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο του πνεύμονα, ενώ η νόσος έχει καταστεί η πρώτη αιτία θανάτου –όσον αφορά τις μορφές καρκίνου- στους άνδρες.
Βαρύ είναι το τίμημα που πληρώνουν και οι Έλληνες: τουλάχιστον 8.000 νέα περιστατικά της επώδυνης νόσου εκτιμάται ότι εμφανίζονται ετησίως, με το «ισχυρό» φύλο να πλήττεται ιδιαίτερα από την συγκεκριμένη ασθένεια. Υψηλός είναι όμως και ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα, καθώς καταγράφονται 7.000 ανθρώπινες απώλειες λόγω καρκίνου του πνεύμονα. Μάλιστα, την τελευταία δεκαετία αλλάζει ο χάρτης της νόσου, όσον αφορά το φύλο, καθώς οι γυναίκες ασθενείς αυξάνονται αλλά και η νόσος αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου και γι αυτές, ξεπερνώντας τον καρκίνο του μαστού.
Οι σχετικές επισημάνσεις έγιναν από ειδικούς της Ογκολογικής Μονάδας του νοσοκομείου «Σωτηρία» με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 2ου διεθνούς συνεδρίου για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Αθήνα (ξενοδοχείο Hilton) την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.
«Θύματα» της νόσου οι καπνιστές, καθως τρεις στους τέσσερις ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα είναι συστηματικοί καπνιστές» ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας

1 σχόλιο:

 1. Oi άνδρες που καπνίζουν, εμφανίζουν ταχύτερη έκπτωση των νοητικών τους λειτουργιών με το πέρασμα του χρόνου σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν. Οι γυναίκες καπνίστριες δεν εμφανίζουν τα ίδια νοητικά συμπτώματα σε σχέση με τους άνδρες και το τσιγάρο δείχνει μάλλον να μην επηρεάζει τις νοητικές τους λειτουργίες. Εκείνοι που δεν καπνίζουν, το μυαλό τους δεν διατρέχει κίνδυνο.
  Η φθορά των νοητικών λειτουργιών που παθαίνει ένας καπνιστής ισοδυναμεί με 10 χρόνια επιπλέον. Δηλαδή ο εγκέφαλος τους παρουσιάζεται γερασμένος κατά 10 χρόνια από την ηλικία που βρίσκονται. Αυτό είναι το συμπέρασμα αγγλικής έρευνας που δημοσιεύτηκε στο ψυχιατρικό περιοδικό του Αμερικάνικου ιατρικού Συλλόγου, “Archives of General Psychiatry”
  Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 5100 ανδρών και 2150 γυναικών με μέση ηλικία τα 56 χρόνια. Όλοι τους δηλαδή βρίσκονταν στο μεταίχμιο μεταξύ μέσης και τρίτης ηλικίας. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας 50χρονος άνδρας καπνιστής έχει παρόμοια νοητική φθορά με έναν 60χρονο που δεν καπνίζει. Επίσης όσοι κάπνιζαν αλλά το έχουν κόψει δεν φαίνεται να έχουν ταχύτερη μείωση των νοητικών τους λειτουργιών.
  Στους άνδρες καπνιστές τα πρώτα συμπτώματα νοητικής έκπτωσης ξεκινάνε από την ηλικία των 45 ετών, ενώ οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν κάτι ανάλογο να συμβαίνει και με τις γυναίκες που καπνίζουν.
  Μια αιτία που ο εγκέφαλος των γυναικών φαίνεται πιο προστατευμένος σε σχέση με εκείνον των ανδρών είναι κατά πάσα πιθανότητα η ποσότητα των τσιγάρων που καπνίζουν οι άνδρες που είναι κατά μέσο όρο, σημαντικά μεγαλύτερος. Οι άνδρες κατά μέσο όρο είναι μεγαλύτερα φουγάρα από τις γυναίκες.
  Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας τονίζει ότι το κάπνισμα αποτελεί μια από τις σοβαρότερες απειλές για τη δημόσια υγεία, που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος. Μεταξύ άλλων προκαλεί καρκίνο των πνευμόνων, και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, ενώ αποτελεί σοβαρό επιβαρυντικό παράγοντα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή