Δρ Βαιος Αγγελοπουλος χειρουργός μαστού - Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος, Γενικός Χειρουργος, Χειρουργος Μαστου-Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος Γενικός Χειρουργος,
Μαστολόγος -Χειρουργος Μαστου
Aσκω την ιατρική στην Θεσσαλονίκη στην ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ και στο Τμήμα Μαστου ΓΕΝΕΣΙΣ-EUROMEDICA Θεσσαλονίκης . Ειμαι Διδάκτωρ Ιατρικής Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης στον τομέα της χειρουργικής Ογκολογιας με την έρευνα μου για το μελανωμα του δέρματος. Παρακολουθω και εφαρμοζω τις νεοτερες εξελιξεις στην ογκολογικη και αισθητικη χειρουργικη του μαστού παντα με σεβασμο στις οδηγιες των διεθνων ιατρικων οργανισμων. Αντικείμενα της ειδικότητας μου που παραλληλα υπηρετώ: *Αντιμετώπιση καλοηθων παθήσεων του μαστου. *Ογκολογικη και επανορθωτικη χειρουργική του μαστου *Αυξητική στηθους, *Λαπαροσκοπικη χειρουργική, *Θεραπεία αιμορροιδων με την τεχνική Longo, *Ογκολογικη χειρουργική, αντιμετώπιση του μελανωματος και άλλων καρκίνων του δέρματος, *Βιοψια του φρουρού λεμφαδενα, *Χειρουργική του Θυρεοειδους.
Επικοινωνία
Ιατρειο Μαστου ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ τηλ 2310372600
Τηλ αμεσης επικοινωνιας 2310261200, 6944557170
E-mail: drakisangel@gmail.com
facebook profile: Δρ Βαιος Αγγελοπουλος

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

προφυλακτικη διπλη μαστεκτομη

Η αφαίρεση του μαστού για τη θεραπεία ή την πρόληψη του καρκίνου μπορεί να είναι μία από τις πιο προσωπικές καθοριστικεσ αποφάσεις μιας γυναίκας, λόγω των σωματικών και ψυχολογικών επιδράσεων της. Μια εθνική τάση έχει προκύψει στην Αμερικη τα τελευταία χρόνια. Aσθενείς με καρκινο στον ενα μαστο,επιλέγουν να αφαιρεσουν και το δεύτερο μαστό, ακόμα και όταν δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο καρκίνος θα αναπτυχθει εκεί. Ερευνητές στο Wake Forest Baptist Medical Center μελετούν γιατί οι γυναίκες προχωρουν στη λήψη της απόφασης αυτης. H Αρχική έκθεση σχετικά με 110 ασθενείς δημοσιεύθηκε στο American Journal of Surgery. Οι γιατροί συστήνουν συνήθως διπλη μαστεκτομή για κάποια που πάσχει από καρκίνο του μαστού και έχει το γονίδιο BRCA 1 ή 2, επειδή το άτομο αυτο είναι σε υψηλό κίνδυνο για να προσβληθei από καρκίνο στον άλλο μαστό. Οι γυναίκες που δεν έχουν καρκίνο του μαστού θεωρείται οτι διατρέχουν πολύ μεγαλο κίνδυνο (50-80%) αν έχουν αυτό το γονίδιο. Από τις 110 γυναίκες της μελέτης που επέλεξαν να υποβληθουν σε διπλη μαστεκτομή, oi 67 δεν έχουν το γονίδιο BRCA.

1 σχόλιο:

  1. Να υπογραμμίσω ότι σε όλες τις περιπτώσεις προφυλακτικης μαστεκτομης ακολουθεί επανόρθωση συνήθως με ενθεματα σιλικονης τα οποία αν ειναι σύγχρονης τεχνολογίας και τοποθετηθούν σωστά μπορούν να χαρίσουν ένα καινούργιο ομορφότερο στηθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή