Δρ Βαιος Αγγελοπουλος χειρουργός μαστού - Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος, Γενικός Χειρουργος, Χειρουργος Μαστου-Μαστολόγος

Δρ Βαιος Αγγελοπουλος Γενικός Χειρουργος,
Μαστολόγος -Χειρουργος Μαστου
Aσκω την ιατρική στην Θεσσαλονίκη στην ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ και στο Τμήμα Μαστου ΓΕΝΕΣΙΣ-EUROMEDICA Θεσσαλονίκης . Ειμαι Διδάκτωρ Ιατρικής Αριστοτελειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης στον τομέα της χειρουργικής Ογκολογιας με την έρευνα μου για το μελανωμα του δέρματος. Παρακολουθω και εφαρμοζω τις νεοτερες εξελιξεις στην ογκολογικη και αισθητικη χειρουργικη του μαστού παντα με σεβασμο στις οδηγιες των διεθνων ιατρικων οργανισμων. Αντικείμενα της ειδικότητας μου που παραλληλα υπηρετώ: *Αντιμετώπιση καλοηθων παθήσεων του μαστου. *Ογκολογικη και επανορθωτικη χειρουργική του μαστου *Αυξητική στηθους, *Λαπαροσκοπικη χειρουργική, *Θεραπεία αιμορροιδων με την τεχνική Longo, *Ογκολογικη χειρουργική, αντιμετώπιση του μελανωματος και άλλων καρκίνων του δέρματος, *Βιοψια του φρουρού λεμφαδενα, *Χειρουργική του Θυρεοειδους.
Επικοινωνία
Ιατρειο Μαστου ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ τηλ 2310372600
Τηλ αμεσης επικοινωνιας 2310261200, 6944557170
E-mail: drakisangel@gmail.com
facebook profile: Δρ Βαιος Αγγελοπουλος

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ THN ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟY
# 15% των ασθενων εχουν ενα τουλαχιστον συγγενη πρωτου βαθμου (δηλαδη μητερα, αδελφη, κορη) με ΚΜ στην οικογενεια τους.
# Αν υπαρχει ιστορικο Κ\Μ στην μητερα, αδελφη, κορη μιας γυναικας, διπλασιαζεται ο κινδυνος να εμφανιστει ο ΚΜ στην γυναικα αυτη.
# Αν δυο συγγενεις 1ου βαθμου εχουν ΚΜ, η πιθανοτητα να εμφανιστει η νόσος στην ιδια οικογενεια ειναι 25%-36% ή αλλιως αυξανεται 4-6 φορες και φθανει το 50%, αν μια απο τις δυο αρρωστες ειχε αμφοτεροπλευρη νοσο σε ηλικια <45 ετη. ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΗ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ που προκαλείται απο σποραδικές μεταλλάξεις ογκογονιδιων σ Ο ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΩΜΙΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΤΥΠΟ, ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΔΙΩΝ BRCA1 ΚΑΙ BRCA2. # κατα 50% ο ΚλΚΜ προερχεται απο την οικογενεια του πατερα # ειναι συνηθως αμφοτεροπλευρος και παρουσιαζεται σε ηλικιες <45 ετη # τα γονιδια BRCA ειναι ογκοκατασταλτικα, εκφραζουν πρωτεινες που συμμετεχουν στην επιδιορθωση του αλλοιωμενου DNA, συνεπως μεταλλαξεις (ως 2000 καταγραμμενες) των γονιδιων αυτων οδηγουν σε αυξημενη πιθανοτητα εκδηλωσης καρκινου του μαστου και των ωοθηκων. # Η πιθανοτητα εμφανισης ΚΜ στην διαρκεια ζωης ενος ατομου με μεταλλαξη (=θετικο) BRCΑ1 ειναι 50-80% και με θετικο BRCA2 ειναι 40-70%. Στο μισο αυτων των ποσοστων ειναι οι πιθανοτητες εκδηλωσης καρκινου ωοθηκων(40% για θετικο BRCA1 και 20% για θετικο BRCA2. # Για να χαρακτηρισουμε εναν ΚΜ ως κληρονομικο πρεπει στην ληψη του οικογενειακου ιστορικου να περιλαμβανονται οι ακολουθες πληροφοριες: 1) Ηλικια εμφανισης Του ΚΜ (<45 ετη, η μικρη ηλικια εμφανισης ειναι πιο σημαντικη απο τον αριθμο των αρρωστων στην οικογενεια) 2) Ο αριθμος των νοσουντων μελων στην οικογενεια (>2, με συμετοχη προγενεστερων γενεων)
3) Ιστορικο ΚΜ στην οικογενεια το πατερα
4) Ιστορικο καρκινου των ωοθηκων
5) Θετικο BRCA τεστ στα μελη δυο διαδοχικων οικογενειων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου